You are currently viewing Učenici MFŠ „Sv. Petka“ pišu EUROPASS CV

Učenici MFŠ „Sv. Petka“ pišu EUROPASS CV

Pored pohađanja pripremne nastave za odlazak na mobilnost, učešće jedne škole u Erazmus+ programu podrazumeva i neke aktivnosti koje se ne tiču isključivo učenika koji učestvuju u jednom takvom projektu, već i svih ostalih. Tako je u školskoj 2020/21. godini učenicima trećeg razreda na redovnom času engleskog jezika prikazan Europass CV, alatka koja se primenjuje u Evropskoj uniji, a pomoću koje se na brz i jednostavan način može sastaviti si-vi.

Pogodnost ove alatke je u tome što oni koji se registruju na ovoj platformi mogu da naprave više verzija svog si-vija, da te verzije sačuvaju na toj platformi, i po potrebi ih koriguju. Takođe, zahvaljujući ovom alatu si-vi se može poslati potencijalnom budućem poslodavcu u vidu linka, ili postaviti na nekoj platformi za pronalaženje zaposlenja, kao što je na primer EURES (Evropska služba za zapošljavanje), baza podataka dostupnih radnih mesta na teritoriji cele Evropske unije, u zemljama Evropskog ekonomskog prostora i Švajcarskoj.

Nakon časa na kome su učili o tome šta je Europass CV i kako jedan si-vi treba da izgleda, učenici su imali domaći zadatak da iskoriste ovaj alat i naprave svoj si-vi. S obzirom da im je ovo bio prvi put da sastavljaju jedan ovakav dokument, a i da su još uvek srednjoškolci, te da nemaju mnogo iskustava koje bi mogli da izlistaju, imali su dozvolu i da budu malo „kreativni“.

Leave a Reply